Warning: preg_replace_callback(): Compilation failed: invalid range in character class at offset 22 in /home/lvlupaca/public_html/cherrycannongames.com/wp-content/plugins/so-widgets-bundle/base/siteorigin-widget.class.php on line 673

Warning: preg_replace_callback(): Compilation failed: invalid range in character class at offset 22 in /home/lvlupaca/public_html/cherrycannongames.com/wp-content/plugins/so-widgets-bundle/base/siteorigin-widget.class.php on line 673

Kaк работи Kickstarter?

Какво е crowdfunding?

Това е сравнително нов начин за набиране на средства, който позволява на всеки да представи идеята си пред света, като определи начален капитал за реализирането й и потърси подкрепа от потенциални купувачи преди да е започнал осъществяването. Така може да се провери предварително дали продуктът се харесва, като по този начин се избягва рискът от производството на нещо, което впоследствие се оказва неоценено от потребителите.

Разбира се, crowdfunding е подходящ и за проекти, които имат нетърговски резултат: танцови спектакли, подпомагане на нуждаещи се и изобщо всякакви социални и артистични кампании.

Kaк работи Kickstarter?

kickstarter

Kickstarter е една от най-големите платформи за crowdfunding. Интерфейсът е много приятелски и, за да го ползвате, е необходимо за извършите следните елементарни стъпки:

1) Посещавате www.kickstarter.com и си правите регистрация. Тя става само за минутка, като изисква от Вас да въведете потребителско име, парола, както и от коя държава сте.

2) Намирате проект, който Ви харесва. Може да използвате търсачката на сайта, която подробно разделя проектите на 15 категории – всичко от комикси до модерни технологии. Може и директно да ползвате линк от друга платформа към проект, който искате да подкрепите.

3) Разглеждате наградните нива (Rewards). Всеки проект подробно описва какво точно предлага при заплащане на определена сума. Например, проект за книга може да ви казва, че за $1 ще получите благодарствена бележка, за $20 ще получите копие от книгата, за $50 ще получите луксозна лимитирана версия, а за $80 – пет копия, но само ако сте книжарница.

4) Избирате своята награда и с каква сума точно искате да подкрепите проекта. Нищо не пречи да дадете повече от предложените от създателя пари, но никога не можете да дарите по-малко.

5) За да финализирате покупката*, въвеждате данните на Ваша дебитна карта и потвърждавате транзакцията. Честито – Вие сте backer (т.е. ударили сте едно рамо) на избрания проект!

*Какво се случва с парите ми?

Всеки проект в Kickstarter е обвързан с първоначално зададен срок и сума, към която се стреми. Защо е важно това за Вас като „купувачи”? Ето ги основните причини:

1) На първо място, Вие всъщност не плащате избраната от Вас сума щом подкрепите проекта. Тя остава в банковата Ви сметка, но е блокирана (или замразена, ако предпочитате). Парите Ви стигат до сметката на създателите на проекта само при условие, че те успеят да постигнат целта си. Ако се провалят, сумата се разблокира и Вие отново може да я ползвате.

2) На второ място, сумата напуска сметката Ви единствено след като изтече поставеният от създателите срок. Преди това да се случи, можете по всяко време да отмените своето участие и да получите достъп до средствата, които сте дали за проекта.

Tagged on:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *